Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ljupco smokovski dreamstime.com
Elektronikproduktion |

AQ Group förvärvar TechROi Engineering

AQ Engineering AB tecknar ett avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i TechROi Engineering AB och TechROi Scandinavia AB, komponenttillverkare inom fordon-, flyg- och gasturbinindustrin.

AQ Engineering AB är ett dotterbolag till AQ Group, och en global tillverkare av komponenter och system till industrikunder. TechROi Engineering och TechROi Scandinavia utvecklar och konstruerar komponenter och system till kunder inom fordon-, flyg- och gasturbinindustri. 

"Syftet med affären är att utöka AQ Engineerings kundbas inom nya marknadssegment, att bredda vårt erbjudande inom konstruktion, ingenjörstjänster och prototyptillverkning i Trollhättan. TechROi har en lång historik, erfarenhet och teknisk kompetens av krävande kunder", säger AQ:s koncernchef James Ahrgren.

Ny VD för bolagen blir Erik Olsson som idag är ledare för AQ Engineering AB.

Bolagen hade en omsättning 2023 på 55 miljoner knonor, och 38 anställda. Verksamheten bedrivs från Trollhättan och Göteborg. Köpeskillingen består av 1 krona kontant samt övertagande av en skuld om ca 30 miljoner kronor. Tillträde beräknas ske under fjärde kvartalet.

”Vi på TechROi ser affären som en möjlighet att trygga TechROi:s fortsatta verksamhet och möjliggöra tillväxt. Vi ser positivt på att dessa bolag får ingå i en industriell koncern då det medför utökade möjligheter att bredda och stärka erbjudandet till våra kunder och därmed stärka vår konkurrenskraft” säger TechROi:s ägare Tommy Christensen.

AQ:s huvudkontor ligger i Västerås, och företaget har 8 000 anställda i Bulgarien, Polen, Litauen, Sverige, Kina, Estland, Ungern, Mexiko, Finland, Indien, Kanada, USA, Tyskland, Italien, Brasilien och England.

År 2023 hade AQ en omsättning på 9 miljarder kronor.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-09-30 07:16 V23.1.18-1