Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Cell Impact
Elektronikproduktion |

Cell Impact ökar kapaciteten med ny svetsteknik

Cell Impact tecknar samarbetsavtal med det schweiziska bolaget Andritz Soutec, gällande en maskin för galvosvetsning av bipolära flödesplattor.

Den nya svetsen ger kapacitet att svetsa en bipolär platta per sekund – 1 Hz, vilket matchar den kapaciteten hos Cell Impact Forming. 

”Vi är glada över att tillsammans med Cell Impact bidra till omställningen till ett mer hållbart energisystem. För oss är det här ett spännande samarbete tack vare Cell Impacts goda förutsättningar för produktion av flödesplattor i en unikt stor skala”, säger Daniel Wenk, VP Business Development på Andritz Soutec.

Avtalet ska effektivisera Cell Impacts produktion av flödesplattor. Andritz Soutec AG kommer att utveckla Soucell, en galvosvets som ska förstärka Cell Impacts Fas II-program genom en ökning av produktionsförmågan.

Projektet inleds i början av 2025, och under andra halvan av 2026 väntas man ha en Soucell installerad hos Cell Impact för högvolymskörning i Karlskoga. I takt med att efterfrågan på flödesplattor stiger kommer också omfattningen av samarbetet att öka.

”Detta är ytterligare ett exempel på hur vi förbereder oss för storskalig produktion. Grunden ligger i vår unika och patenterade formningsteknik Cell Impact Forming. I takt med att vi lägger till nya processteg i våra produktionslinor, automatiserar vi tillverkningen för att få ner produktionskostnaden”, säger Daniel Vallin, tillförordad vd för Cell Impact.

Om Cell Impact

Cell Impact AB är en global leverantör av flödesplattor till tillverkare av bränsleceller och elektrolysörer. Företaget har utvecklat en metod för höghastighetsformning kallad Cell Impact Forming, som möjliggör för skalbar och kostnadseffektiv tillverkning av flödesplattor. Cell Impact Forming är en formningsteknik som inte använder vatten, och mindre el än konventionella metoder. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-09-30 07:16 V23.1.18-2