Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© sivers
Elektronikproduktion |

Sivers får miljonanslag genom USA:s CHIPS Act

USA:s statliga satsning CHIPS Act ger Sivers Semiconductors 6 miljoner dollar genom NEMC Hub för att accelerera tillverkningen och utvecklingen av kritisk chipteknologi.

Sivers Semiconductors meddelar att bolaget fått ett finansieringsanslag på sex miljoner dollar för första året från Northeast Microelectronics Coalition (NEMC) Hub genom USA:s CHIPS and Science Act under programmet Microelectronics Commons. Projektet genomförs via Naval Surface Warfare Center Crane Division och National Security Technology Accelerator (NSTXL).

Anslaget på sex miljoner dollar ska understöda utvecklingen av FR3 Beamformer IC:s och Array Design för 5G/6G.

”Initiativet placerar Sivers i framkant av innovationen inom 5G/6G. Vårt samarbete med partners som Ericsson och Raytheon kommer att göra det möjligt för oss att utveckla relevant innovativ teknologi och produkter med dubbla användningsområden, såväl kommersiellt som för försvaret”, säger Vickram Vathulya, vd för Sivers Semiconductors.

Anslaget finansierar ett samarbete mellan Sivers Semiconductors och partners som Ericsson, Raytheon, MIT, Boston University och Northeastern University för att påskynda inhemsk prototypframställning och stärka USA:s ställning inom mikroelektronik. 

Detta är ett av sex projekt som tilldelats NEMC Hub, lett av Massachusetts Technology Collaborative (MassTech) under programmet Microelectronics Commons.

Framtidens datahastigheter

Sivers Semiconductors ska leda teknologiprogrammet för 5G/6G, med fokus på beamformer-IC och arraydesign för FR3-frekvenser. Programmets mål inkluderar förbättrad mobil kommunikation, stöd för IoT-enheter och framsteg inom förarlösa fordon. Programmet kan potentiellt förnyas under tre år.

”Anslaget lyfter fram den uppfinningsrikedom och expertis som finns i nordöstra USA när det gäller mikroelektronik och halvledare. De teknikutvecklings- och övergångspartnerskap som främjas av NEMC Hub kommer att ha bestående inverkan på vår nationella och ekonomiska säkerhet,” säger Massachusetts Technology Collaboratives vd Carolyn Kirk.

FR3-frekvenser är ämnade för 5G- och 6G-nätverksutbyggnader, och kombinerar de egenskaper som möjliggör bredare bandbredd än tidigare frekvenser. Detta ska bana väg för de högre datahastigheter som krävs av nya trådlösa applikationer. De ska samtidigt uppvisa bättre prestanda jämfört med millimetervågor, särskilt i tätbebyggda urbana miljöer. Det gör det möjligt för operatörer att distribuera FR3-infrastruktur utan att behöva förtäta nätverket.

Om NEMC Hub 

Northeast Microelectronics Coalition Hub är ett nätverk av över 200 organisationer, inklusive kommersiella och försvarsrelaterade företag, akademiska institutioner, federalt finansierade FoU-centra och startups i USA. Hubben etablerades 2023 och är en av åtta regionala Microelectronics Commons Hubs som arbetar för utvecklingen av nationens mikroelektronik, och för att påskynda inhemsk prototyputveckling av halvledare. NEMC Hub skapades med medel från den federala CHIPS and Science Act under programmet Microelectronics Commons. 

Om Sivers Semiconductors

Sivers Semiconductors verkar inom 5G, satcom och silicon photonic, global kommunikation och sensorteknologi. Deras divisioner photonics och wireless levererar integrerade chips och moduler för trådlösa och optiska nätverk med gigabithastighet. 

 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-09-30 07:16 V23.1.18-2