Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Flexqube
Elektronikproduktion |

FlexQube får robotorder från Mexiko

FlexQube har fått en order på det patenterade Navigator AMR-systemet (autonom mobil robot) för 5 miljoner kronor till en global tillverkare av kommersiella fordon.

"Den första ordern på vårt innovativa AMR-system i ett nytt land är alltid en milstolpe. Vi har utökat ekosystemet med ytterligare lastbärare till vår AMR, och denna kund kommer att använda en draglastbärare tillsammans med AMR för att autonomt dra ett tåg med materialhanteringsvagnar från lagret till produktionslinan", säger FlexQubes vd Mårten Frostne.

Ordervärdet är cirka 5 MSEK och är den största hittills i Nordamerika, och efter leveransen finns det en potential för fler enheter under 2025. Produkterna kommer att levereras i slutet av fjärde kvartalet 2024.

"Vi har valts ut i en konkurrensutsatt anbudsprocess bland etablerade och välkända globala robotvarumärken. Vi fortsätter att se en växande pipeline av AMR-projekt, särskilt i Nordamerika. Vårt fokus ligger på befintliga kunder inom tillverkning och monteringsverksamhet där behovet av flexibilitet är avgörande. Navigatorn, som är en standardiserad AMR, erbjuder hög flexibilitet tack vare ett brett ekosystem av lastbärare som kan variera i storlek, form och funktion. Vi ser en stark konkurrensfördel till andra lösningar på denna marknad med dessa funktioner”, tillägger han. 

Autonom mobil robot

FlexQube Navigator AMR är en autonom mobil robot (AMR) utvecklad av FlexQube för att hjälpa kunderna med materialhantering och intralogistik. FlexQube AMR Robotsystem består av en icke-lastbärande AMR utrustad med säkerhet, navigationsstack och batteri som kan docka med motoriserade bärare genom ett standardiserat kopplingsgränssnitt som överför kraft och data till motorerna på lastbäraren för att kunna navigera den. Totalt har FlexQube beviljats ​​6 patent för systemet och har ytterligare 19 under behandling.

Om FlexQube

FlexQube är ett teknikföretag som erbjuder lösningar för vagnbaserad materialhantering. Företaget har huvudkontor i Göteborg och dotterbolag i USA, Mexiko, Tyskland och England. FlexQube har mer än 1000 kunder i 38 länder med primära marknader i Nordamerika och Europa.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-09-30 07:16 V23.1.18-1