Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Polarium
Elektronikproduktion |

Polarium får halv miljard genom kapitalinsamling

Den ansträngda batteritillverkaren Polarium har samlat ihop 500 miljoner kronor i finansiering från befintliga investerare genom så kallade convertible-preference-aktier.

Kapitalinjektionen är ett försök att få bolaget på fötter efter en tid av omfattande ekonomiska motgångar. Bland de som bidrog till den senaste kapitalinsamlingen fanns investerare såsom Vargas, AMF, Alecta, Stefan Jansson Global Invest och RoosGruppen.

”Finansieringen är ett bevis på våra investerares tilltro till Polariums vision och förmåga. Det strategiska skiftet har påbörjats, och vi har nu en ekonomisk platform som möjliggör aktiviteter för lönsam tillväxt. Vi är fortsatt helt inställda på att driva övergången till smarta energilagringslösningar, och på att bredda vår verksamhet över olika segment”, säger Polariums vd Clas Gunneberg.

Bolagets ansträngda läge blev uppenbart efter den första halvårsrapporten för 2023, som bland annat benämndes som "skräckläsning" av Dagens Industris analytiker Richard Båse. Polarium hade då redovisat en rörelseförlust på 203 miljoner kronor, med en rörelsemarginal som på tolv månader föll från nästan 8 procent till minus 20 procent.

Polarium grundades 2015 och verkar inom energilagringsbranschen. De riktar in sig på företagskunder, och tillverkar lösningar baserade på litiumjonbatteriteknik. Polarium har sitt huvudkontor i Stockholm, och produktionen sker i Sydafrika och Vietnam. Bolaget har cirka 400 anställda. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-21 09:27 V23.1.27-2