Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Alfa Laval
Teknik |

Alfa Laval redo för ammoniakdrivna fartyg 2025

Alfa Laval meddelar att de är redo att leverera sina första bränsleförsörjningssystem för ammoniakdrivna fartyg i slutet av 2025.

I samarbete med det schweiziska motordesignföretaget WinGD har Alfa Laval levererat två testsystem för WinGD:s ammoniakdrivna motorer. Dessa motorer ska ha integrerad bränsleventilstyrning och ett ventilationsbehandlingssystem, och designen av bränsleförsörjningssystemet Alfa Laval FCM Ammonia kommer att valideras i slutet av 2024.

“Alfa Laval FCM Ammonia är ytterligare ett tillskott till våra lösningar som påskyndar sjöfartens avkarbonisering. Vår leverans till WinGD visar vår tekniska beredskap att hantera ammoniak som bränsle, vilket i sin tur belyser vårt stöd för sjöfartsindustrins övergång till hållbara energikällor,” säger Sameer Kalra, president för Marine Division, Alfa Laval.

Alfa Laval samarbetar med WinGD, American Bureau of Shipping och K Shipbuilding för att gemensamt ta fram en design för en ammoniakdriven MR-tanker. Omfattningen av uppdraget utökades nyligen till att även inkludera ett dual-fuel boiler system. Systemet kommer att hantera renings-/kokgas och möta fartygets värmebehov.

“Genom att investera våra resurser i forskning, utveckling och innovation, avancerar vi stadigt mot en framtid driven av alternativa bränslen,” säger Kalra. “Många fartygsägare utforskar just nu ammoniak som bränsle, och Alfa Laval är redo att vara en nyckelaktör i denna övergång – med innovativa lösningar, tekniska kapaciteter och erfarenhet av att hantera en mängd olika bränslen.”

Sjöfarten står för nästan tre procent av de globala koldioxidutsläppen. Ammoniak är ett koldioxidfritt bränsle, och förväntas bli en viktig komponent i sjöfartsindustrins ansträngningar att minska sina koldioxidutsläpp. 


Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-15 13:35 V23.1.25-1