Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Wurth Elektronik
Mönsterkort |

Tysk mönsterkortfabrik lägger ner

Mönsterkorttillverkaren Würth Elektronik Circuit Board Technology uppger att man avslutar produktionen i Schopfheim, Tyskland.

Enligt bolaget är orsaken bakom nedläggningen den pågående krisen som Europas mönsterkortsindustrustri befinner sig i. För Würth Elektronik Circuit Board Technology har krisen inneburit en dramatisk minskning av inkommande ordrar. Över 300 anställda i Schopfheim riskerar att förlora jobben till följd av nedläggningen. 

”Tyvärr ser vi inget annat alternativ än att upphöra med produktionen i Schopfheim. Åtgärden är nödvändig för att minimera förlusterna och säkerställa bolagets långsiktiga konkurrenskraft”, säger Würth Elektronik Circuit Board Technologys managing direktor Daniel Klein.

Hård konkurrens från Asien

Würth Elektronik CBT skriver i ett pressmeddelande att ”den ekonomiska krisen har nått historiska proportioner, speciellt inom sektorn för industriell elektronik, som präglas av ett avsevärt högt kostnadstryck.”

Under de senaste två decennierna har asiatiska mönsterkortstillverkare konkurrerat ut den europeiska industrin med billigare och snabbare tillverkning, och allt fler av Europas bolag har tvingats lägga ner verksamheten. Från år 2000 till 2022 sjönk Europas andel av den globala kretskortsmarknaden från 16 procent till 2,3 procent. 

Enligt Würth Elektronik CBT ska nedläggningen medföra att deras övriga anläggningar i Tyskland får en stabilare kapacitetsanvändning, och leda till en ekonomiskt hållbar framtid för företaget. Framtida ordrar kommer att behandlas vid bolagets andra fabriker i Tyskland.


Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-15 13:35 V23.1.25-1