Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Cars
Elektronikproduktion |

Volvo Cars vice vd Björn Annwall avgår

Volvo Cars vice vd och kommersiella chef Björn Annwall lämnar bolaget, enligt ett pressmeddelande. Bolaget meddelar även att man stuvar om i organisationen för att bemöta det osäkra marknadsläget.

Till följd av bilindustris geopolitiska och ekonomiska osäkerheter ska Volvo Cars ”växla upp ytterligare ett steg för att navigera i denna miljö med snabbhet och smidighet”, enligt ett pressmeddelande som publicerades under onsdagen.

Björn Annwall, för närvarande Chief Commercial Officer & vice VD kommer att lämna sin roll och stötta övergången till den nya organisationen.

“Under de senaste nio åren har Björn etablerat ett starkt team runt sig som kommer att fortsätta det viktiga arbete som ligger framför oss. Jag ser fram emot att arbeta nära tillsammans med honom för att möjliggöra denna omställning”, säger Jim Rowan, VD på Volvo Cars.

Organisationsförändringarna är utformade för att minska komplexiteten genom ett förenklande av strukturen av den kommersiella delen av verksamheten. 

“Det har varit ett privilegium att få vara en del av Volvo Cars resa under de här åren i olika roller. Vi har ökat försäljningsvolymer och marknadsintäkter, gått från ett privat till ett börsnoterat bolag, stärkt vårt varumärke och digitala kapacitet, byggt ett starkt team och fortsatt byggd på vår premiumpositionering inom premiumbilbranchen”, säger Björn Annwall.

Volvo ökar även ansvaret för de anställda närmast som är närmast kunderna, som nu får möjligheten att fatta nyckelbesult.

”I en snabbt föränderlig värld måste vi säkra att vår organisation är rustad för att navigera en mer utmanande marknad. Vi omstrukturerar vårt kommersiella ledarskapsteam med fokus på att göra Volvo Cars ännu starkare, snabbare och effektivare,” tillägger Jim Rowan.

 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-15 13:35 V23.1.25-2