Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Allied Electronics Altris
Elektronikproduktion |

Altris investeringsrunda håvar in 150 miljoner kronor

Bolagen Clarios och Maersk Growth blir nya investerare i svenska batteriutvecklaren Altris. Det nya kapitalet ska finansiera Altris anläggning för pilotproduktion.

Svenska batteriutvecklaren Altris har genomfört en lyckad investeringsrunda där 150 miljoner kronor samlades in. Bland bolagen i B1-investeringsrundan fanns Clarios and Maersk Growth, samt de tidigare investerarna EIT InnoEnergy och Molindo. 

"Vi är nöjda över att ha avslutat B1-investeringsrundan, och det gläder oss att kunna välkomna våra nya investerare till Altris, som är branschledande inom sina respektive fält. Jag är stolt över vår ägarlista som består av långsiktiga affärspartners som bidrar med omfattande expertis och erfarenhet. Tillsammans ska vi fortsätta att utveckla och validera vår teknologi inom respektive industrisegment, för att ge världen ett bättre batteri i stor skala”, säger Christer Bergquist vd för Altris.

Altris har sedan 2017 utvecklat sitt patenterade katodmaterial Altris Prussian White, samt elektrolyter, battericeller och ritningar för sodiumjonbatterier. Det nya kapitalet ska möjliggöra bolagets framtida kommersiella produktion av sodiumjon-katodmaterial för battericeller.


Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-15 13:35 V23.1.25-2