Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Northvolt
Elektronikproduktion |

Fabrikschefen för Northvolt Ett avgår

Mark Duchesne, vd för Northvolt Ett AB avgår, rapporterade DN under onsdagen. Dotterbolaget Northvolt Ett AB utgör huvudfabriken för Northvolts batteriproduktion.

Matti Kataja, Northvolts kommunikationsdirektör, uppger i ett mejl till SVT att Angéline Bilodeau, chef för Northvolts nordamerikanska gren i Kanada, tillfälligt tar över rollen som fabrikschef.

”Tjänsten kommer att innehas fram till årsskiftet, då Northvolt tillsätter en permanent vd för Northvolt Ett”, skriver Matti Kataja. 

De senaste dagarna har rapporteringen kring det krisande bolaget gått på högvarv, senast med beskedet att dotterbolaget som ser över expansionen av Northvolt Ett går i konkurs.

”Det här är olyckligt för Northvolt, en signal som inte är bra. Avskedad personal, företag som ställer sina betalningar och chefer som lämnar är negativt och fördjupar den mörka bild som råder för Northvolts framtida förutsättningar”, säger Pontus Braunehjelm, professor i nationalekonomi vid KTH och BTH.

Enligt uppgifter från SVT behöver Northvolt även betala in 287 miljoner kronor till Skatteverket senast 14 oktober. En utebliven betalning väntas leda till konkurs för bolaget, med den potentiella följden att personerna i ledningen blir betalningsansvariga.


Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-15 13:35 V23.1.25-2