Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Wyld Networks
Teknik |

Wyld Networks ska spåra boskap i Kazakstan

Wyld Networks samarbetar med GPSOne för att tillhandahålla satellitbaserad IoT-övervakning av tillgångar i Kazakstan. Tillsammans ska bolagen spåra 10 000 boskapsdjur i östra Kazakstan.

Bolaget GPSOne är specialiserat på GPS-spårning av boskap och rörliga tillgångar i Kazakstan. Deras tekniska lösningar ska nu använda Wyld Networks satellitanslutning för att spåra boskap i avlägsna områden, skriver Wyld Networks i ett pressmeddelande.

"Vi är glada att samarbeta med GPSOne för att tillhandahålla satellitbaserade IoT-lösningar för de kända IoT-anslutningsutmaningarna i avlägsna områden i Kazakstan," säger Alastair Williamson, vd för Wyld Networks. 

Kazakstan har en yta som motsvarar hela Västeuropa, och klassas som världens nionde största land. Med omfattande gräsmarker har landet haft möjlighet att tillhandahålla stora boskapspopulationer, men teknikmässigt har Kazakstan hamnat på efterkälken svagt mobilnät som följd.

I juli 2024 lanserade Wyld Networks sin satellitbaserade IoT-tracker som enligt bolaget erbjuder hundraprocentig täckning med låg strömförbrukning, och som nu ska möjliggöra spårningslösningar över hela Kazakstan.

"IoT-data förändrar fjärrhantering av boskap genom att förbättra effektiviteten och produktiviteten, minska kostnader och förbättra djurvälfärden, vilket skapar mer hållbara och säkra jordbruksverksamheter", tillägger Alastair Williamson.

GPSOnes övervakningssystem samlar även in platsdata för tillgångar, inklusive historik över rörelser. GPSOne och Wyld ska inledningsvis spåra 10 000 boskapsdjur i östra Kazakstan.

Om Wyld Networks AB

Wyld Networks utvecklar och säljer trådlösa tekniklösningar som möjliggör uppkoppling i hela världen. Lösningarna är främst inriktade på trådlös uppkoppling för Internet of Things (IoT) och människor.

Bolaget bildades i Cambridge, Storbritannien 2016 och är ett helägt dotterbolag till Wyld Networks AB.


Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-15 13:35 V23.1.25-1