Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Milence
Teknik |

Milence öppnar laddstation för tunga fordon i Varberg

På torsdagen tog företaget Milence sitt första kliv in på den nordiska marknaden med en laddstation i Varberg, avsedd för bussar och lastbilar.

Milence har nio andra laddstationer under utveckling i Sverige, och Varberg blir nu den första att öppna verksamheten för allmänheten. I övriga Europa har bolaget 4 laddstationer i drift.

"Sverige är ett av de ledande länderna i Europa när det kommer till hållbarhet och energiomställning, där elektrisk vägtransport i dag är verklighet. Med tio laddstationer under utveckling och tre som ska öppna innan årsskiftet är det här en av våra nyckelmarknader, och lastbilsflottar kan nu börja använda Milence-nätverket”, säger Anja van Niersen, vd för Milence. 

Stationen i Varberg ska möjliggöra eldriven vägtransport mellan Göteborg och Malmö, samt utgöra en rastplats för chaufförerna. Senare i år ska ytterligare två laddstationer öppnas i Sverige – en i Åstorp och en i Ödeshög. 

Milence är samägt av Daimler Trucks, Traton Group och Volvo Group, och planeras bli Europas största laddningsnätverk för tung trafik.

 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-15 13:35 V23.1.25-2