Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab
Elektronikproduktion |

USA undersöker Saabs försäljning av Gripen till Brasilien

USA:s justitiedepartement begär information från Saab North America, angående det köp av Gripen som Brasilien genomförde 2014.

I ett pressmeddelande från torsdagen skriver Saab att dotterbolaget Saab North America, Inc. har tagit emot ett föreläggande från USA:s justitiedepartement. Myndigheten begär information om den brasilianska regeringens köp av 36 stridsflygplan av typ Gripen E/F för landets flygvapen, i ett kontrakt som tecknades 2014.

Ämnar samarbeta

Upphandlingen gällde stridsflyg under FX-2-programmet som ägde rum mellan 2008 och 2014. Saab uppger att man avser tillmötesgå begäran att lämna information och att samarbeta med USA:s justitiedepartement i ärendet.

Både Brasilien och Sverige har tidigare utrett delar av den brasilianska upphandlingen av stridsflyg. Enligt Saab avslutades utredningarna utan att påvisa något felaktigt agerande av Saab.

Saab avslutar sitt pressmeddelande med konstaterandet att man av sekretesskäl inte kan ge ytterligare information i ärendet. 

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har sitt huvudkontor i Sverige. Bolaget har 22 000 anställda, och utvecklar, tillverkar och underhåller system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-15 13:35 V23.1.25-1