Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Mycronic
Elektronikproduktion |

Mycronic får ny asiatisk order på SLX-maskritare

Mycronic AB får en order på en SLX-maskritare till ett värde av mellan 5 och 7 miljarder dollar från en befintlig kund i Asien. Systemet ska levereras under tredje kvartalet 2025.

Fotomasker tillverkade av laserbaserade maskritare står för en majoritet av alla producerade fotomasker för halvledartillverkning. SLX är en modern maskritare baserad på samma teknologi som Mycronics maskritare för bildskärmar.

”Det är glädjande att SLX fortsätter att ta marknadsandelar. Vår moderna och produktiva halvledarmaskritare har klart visat sig vara en attraktiv lösning för kunder som adderar kapacitet, samt ersätter äldre maskritare”, säger Charlott Samuelsson, Sr VP Pattern Generators på Mycronic.

Mycronics division Pattern Generators erbjuder maskritare och mätsystem inom bildskärmstillverkning och produktion av halvledare. Halvledarindustrin har enligt Mycronic upplevt en ökad efterfrågan på laserbaserade maskritare, samt ett kommande ersättnings- och moderniseringsbehov. 

Mycronics huvudkontor ligger i Täby utanför Stockholm och koncernen har dotterbolag i Frankrike, Japan, Kina, Mexiko, Nederländerna, Singapore, Storbritannien, Sydkorea, Tyskland, USA och Vietnam. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-15 13:35 V23.1.25-2