Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Polestar
Elektronikproduktion |

Polestars försäljning sjunker 14 procent för Q3

Leveranserna minskade med 14 procent för Q3 jämfört med föregående år. Detta trots att modellutbudet mer än fördubblats.

Under årets första nio månader har 32 300 bilar levererats, vilket är hela 22 procent färre än förra året då siffran uppgick i 41 844. Ungefär 11 900 bilar levererades under tredje kvartalet, och minskar därmed 14 procent från föregående år

I sitt pressmeddelande uttrycker sig dock företaget optimistiskt, och bolaget framhåller att man växer på den svenska marknaden. 

”Polestar har en stark grund att bygga på med tillgång till den bästa elbilstekniken, en global tillverkningskapacitet och starkt stöd från Geely. Tillsammans med ledningsgruppen genomför vi en översyn av vår strategi och verksamhet för att skapa en tydlig väg framåt för den fortsatta utvecklingen av Polestar”, säger Polestars vd Michael Loschelle. 

Intäkterna under 2024 väntas vara i nivå med 2023, som landade på totalt 2,38 miljarder dollar, och man spår även en positiv bruttomarginal under fjärde kvartalet. Bolaget uttrycker ett fortsatt mål att nå kassaflödesbreak-even mot slutet av 2025 – dock med lägre volymer än tidigare.

"En av nycklarna till vår framtida framgång kommer att vara utvecklingen av vår kommersiella förmåga: att gå från att visa bilar till att aktivt sälja bilar. Den mer aktiva försäljningsmodellen stödjer redan våra ambitioner, eftersom de första marknaderna att implementera den visar en stabil orderingång”, avslutar Loschelle. 

Företaget meddelade tidigare i år en ambition att utöka sitt nätverk i Sverige med minst tio nya retail-ställen och har nyligen öppnat Polestar i Helsingborg, Kalmar och Växjö. Polestar säger sig också öka samtidigt sin volym i Sverige under de tre första kvartalen med 49,3 procent jämfört med samma period förra året, med hänvisning till siffror från Mobility Sweden.

Bolagets bilar finns tillgängliga på 27 marknader globalt i Nordamerika, Europa, Asien och Stillahavsområdet, med planer på att expandera till ytterligare marknader under 2025.

Polestar har tre modeller i sitt utbud: Fastbacken Polestar 2, SUV:en Polestar 3, och SUV-coupén Polestar 4. Företaget planerar att ha fem elektriska prestandabilar 2026. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-15 13:35 V23.1.25-2