Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© HMS Networks
Elektronikproduktion |

HMS Networks byter organisationsstruktur

HMS Networks AB omorganiserar till tre divisioner i syfte att öka tillväxten. Som en följd av den nya organisationen kommer cirka 40 tjänster påverkas.

Sedan 2017 är HMS organiserat enligt en matrismodell med ”Business Units” som ansvarar för produktutveckling och ”Market Units” som ansvarar för försäljning och marknadsföring av samtliga produkter. 

Som en följd av den nya organisationen kommer cirka 40 tjänster påverkas, främst chefspositioner samt tjänster inom försäljnings- och marknadsorganisationen. Med förvärvet av PEAK-System och avyttringen av MB Connect Line, kommer HMS ha drygt 1100 anställda från den 1 januari 2025. 

Bolaget ska nu delas upp i tre divisioner, vilka är fokuserade mot tydliga kundgrupper där varje division har fullt resultatansvar. De tre divisionerna är: Industrial Data Solutions (IDS) inriktad på att koppla upp, säkra, diagnostisera och visualisera data i industriella applikationer, Industrial Network Technologies (INT) med teknik för kommunikation, styrning och säkerhet i industriella enheter, och New Industries (NI), Industriell kommunikation för nischapplikationer i växande industrier utanför de klassiska industriella automationsmarknaderna, där fastighetsautomation och fordonskommunikation kommer ingå.

Den nya organisationen kommer att vara på plats från den 1 januari 2025. Det innebär också att HMS kommer att börja med segmentrapportering från och med första kvartalet 2025.

”Vår matrisorganisation har tjänat oss väl de senaste sju åren och har varit en viktig drivkraft för vår tillväxt. Med förvärven av Red Lion Controls och PEAK-System har vi blivit en större organisation med ett mycket bredare produktutbud inom Industriell ICT. Vi förändrar vår organisation för att skapa ett ännu bättre kundfokus och utnyttja möjligheter till korsförsäljning till en homogen kundgrupp med liknande efterfrågan. Med denna struktur skapar vi också fullt ansvar för verksamheten hos våra divisionschefer”, säger Staffan Dahlström, vd för HMS.

Omstruktureringen förväntas resultera i helårsbesparingar på 40 miljoner kronor, med full effekt från 1 januari 2025 och med omstruktureringskostnader på 25 miljoner kronor som kommer att påverka det fjärde kvartalet 2024. 


Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-15 13:35 V23.1.25-2