Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ChargeNode
Teknik |

Annika Abraham blir vd för ChargeNode

Annika Abraham, som har varit cfo för billaddningsföretaget ChargeNode sedan 2020, tar över vd-rollen efter Niklas Berg som fortsätter som ceo.

ChargeNode skriver i ett pressmeddelande att Annika Abraham blir ny vd för bolaget. Annika Abraham har sin historia inom finans och som revisor, med erfarenhet av att skala och driva mjukvaruutveckling.

”Historisk sett har vi fokuserat på vår egenutvecklade hårdvara, men de senaste åren har vi sett ett ökat intresse för mjukvaran och betalflöden. Idag är det en självklarhet att kunderna vill ha en smidig lösning med minimal administration och trygga betalningar”, säger Annika Abraham.

Bolaget ChargeNode projekterar och driftar storskalig elbilsladdning, och erbjuder en ladd- och betaltjänst som ger anläggningsägare kontroll över laddsessioner, med automatiserade betalflöden för laddning utbetalning av elkostnader. 

Annika anser att är laddinfrastrukturen en av de viktigaste parametrarna när man köper en elbil, och hon känner ett stort ansvar att bygga en lönsam verksamhet. 

”Visst har elbilsförsäljningen mattats av för tillfället, men det är trots allt en konstant utveckling av elektrifieringen i samhället. Kanske går det inte går lika fort som vi önskar. Personligen tycker jag att det var olyckligt att regeringen tog bort elbilsstödet,” tillägger hon.

Enligt tidigare vd Niklas Berg har Annika en förmåga att balansera en revisors noggrannhet med innovativt entreprenörskap.

”Vi har jobbat tillsammans i 13 år på flera snabbväxande bolag och Annika är en omtyckt ledare och kollega som är som klippt och skuren för att fortsätta leda bolagets tillväxtresa”, säger han.

I sitt nya uppdrag som vd för ChargeNode ämnar Annika driva arbetet med att vidareutveckla bolagets prismekanismer och automatiserade digitaliserade processer. 

"Vi finslipar våra lösningar för att skapa ännu mer trygghet och säkerhet för våra kunder", avslutar hon.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-15 13:35 V23.1.25-2