Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Echandia
Teknik |

Echandia får ny order på maritima batterisystem

Echandia, en svensk leverantör av säkra maritima batterisystem, har får en optionsorder för leverans till två ytterligare fregatter. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget fick sin första order från försvarssektorn 2022, som omfattade leverans till fyra fregatter för ett europeiskt Nato-land.

Uppföljningsordern kommer från en systemleverantör inom den maritima industrin, som enligt Echandia efterfrågar ”batterisystem som lever upp till de rigorösa krav som ställs inom maritim försvarsverksamhet”. 

”Vi är mycket glada över att ha säkrat denna uppföljningsorder, som både bekräftar vårt starka samarbete med ledande maritima systemleverantörer och visar på det förtroende som finns för vår teknik,” säger Torbjörn Bäck, vd för Echandia.

Echandia framhåller att försvarssektorn kännetecknas av mycket höga standarder för säkerhet och tillförlitlighet, vilket kräver avancerad teknik för att klara av utmaningar i svåra miljöer.

Echandias maritima batterisystem är designade för att erbjuda optimal prestanda i kritiska situationer. Bolaget säger sig möta den maritima försvarssektorns växande fokus på hållbarhet och innovation.


Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-16 08:23 V23.1.26-2