Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© GomSpace
Teknik |

GomSpace skriver samarbetsavtal ST Engineering

Det nya samarbetsavtalet mellan det danska rymdteknikbolaget GomSpace och ST Engineering ska öka möjligheterna på den globala marknaden för små satelliter, skriver GomSpace i ett pressmeddelande.

Under gårdagens årliga astronautkongress i Milan tecknade GomSpace ett samarbetsavtal med ST Engineering Satellite Systems, et rymd- och satellitlösningsföretag med basen Singapore. 

Syftet med samarbetet är att utforska och utöka affärsmöjligheterna inom marknaden för små satelliter. Det nya avtalet följer GomSpaces vision att stärka sin närvaro i Asien efter ett lyckat strategiskt projekt i Singapore.

”Vi är stolta över att samarbeta med ST Engineering Satellite Systems, då vi ämnar dra nytta av den starka grund som båda bolag besitter”, säger GomSpaces vd Carsten Drachmann. 

GomSpace skriver i sitt pressmeddelande att det nya samarbetet är ett viktigt steg mot att öka närvaron inom en av världens mest lovande marknader. 

Öppnar för teknologisk innovation

Enligt bolaget ska expertkunskapen från ST Engineering bli ett komplement till GomSpaces befintliga förmågor och industriella utformning, och möjliggöra en mer mångfacetterad betjäning för kunderna.

”Våra tidigare framgångar i regionen har gett oss värdefulla insikter, och det här samarbetet med ST Engineering Satellite Systems öppnar upp för nya tillväxtmöjligheter, teknologisk innovation och kundbemötande. På ett personligt plan så ligger mig Singapore nära till hjärtat, och jag är väldigt glad att ännu en gång arbeta med gamla vänner och kolleger", avslutar Drachmann. 

GomSpaces verksamhet sker främst genom det helägda danska dotterbolaget GomSpace A/S, med huvudkontor i Aalborg. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-16 08:23 V23.1.26-1