Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Northvolt
Elektronikproduktion |

Northvolt säger upp 300 tjänstemän och ingenjörer

Batterijätten Northvolt avskedar över 300 anställda, varav de flesta är från fabriken i Skellefteå. Även i Stockholm och Västerås förlorar tjänstemän jobbet, rapporterar SVT.

Efter fackliga uppgörelser med det krisdrabbade batteribolaget Northvolt står det klart att över 300 tjänstemän får lämna Northvolt i Skellefteå, enligt en artikel SVT publicerade under onsdagen.

Enligt Camilla Frankelius, förhandlingschefen för Sverige ingenjörer, har deras medlemmar just nu får information från sina chefer.

"De kan sedan höra av sig till våra lokala representanter för att höra vad de kan få för stöd och hjälp", säger hon.

Förhandlingarna som nu avslutats inleddes i september efter att Northvolt meddelade att 1600 anställda varslas. De delaktiga parterna var Northvolt, samt fackförbunden Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna.

"Det har varit en månad av svåra förhandlingar och beslut som behövt tas under enorm tidspress för våra förtroendevalda, som vi varit väldigt kritiska till. Men dessa tuffa beslut behöver tas för att säkra bolagets framtid", säger Shaneika Jeffreys, Unionens viceordförande på Northvolt i Skellefteå.  

Hon tillägger att många har känt en oro över ovissheten.

"Oron över att inte veta har varit jobbig för många. Därför är vi nöjda med att ha avslutat förhandlingarna, så att de berörda medlemmarna inte längre behöver vänta på ett slutgiltigt beslut från arbetsgivaren", avslutar Shaneika Jeffreys.

Northvolt förhandlar fortfarande med fackförbundet IF Metall om uppsägningarna.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-16 08:23 V23.1.26-1