Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Stilfold
Teknik |

Svenska Stilfold säkrar amerikanskt patentskydd

Svenska teknikbolaget Stilfold meddelar att deras origamibaserade tillverkningsmetod beviljats grundläggande patent av United States Patent and Trademark Office (USPTO).

 Milstolpen beskrivs som ett stort framsteg för företagets origamibaserade tillverkningsmetod, som enligt bolaget ”radikalt förbättrar materialeffektiviteten och minskar miljöpåverkan av industriell produktion”.

“Vi är glada över att få detta patent erkännande i USA. Vår teknik handlar inte bara om att skapa starkare och lättare produkter; det handlar om att omdefiniera hur vi närmar oss tillverkning på ett sätt som gynnar både företag och planeten. Detta patent skyddar vår metod och recept när vi fortsätter att expandera till den amerikanska marknaden,” säger Jonas Nyvang, vd och medgrundare av Stilfold.

Patentet, som täcker Stilfolds egenutvecklade kurvvikningsteknik, möjliggör skapandet av komplexa geometriska strukturer från platt plåt. Metoden ska minimera materialanvändningen genom att integrera delar, vilket minskar produktionskostnaderna och sänker koldioxidavtrycket av tillverkningsprocesser. Tekniken kan bli användbar för flera industrier såsom fordons-, flyg-, förnybar energi-, bygg- och konsumentprodukter.

“Att få detta patent är ett bevis på vårt teams hårda arbete och engagemang. Det bekräftar vårt engagemang för att leda en ny era av tillverkning där innovativ design möter hållbar praxis. Vi ser fram emot att använda denna teknik för att stödja våra kunder i att uppnå sina hållbarhets- och produktionsmål” säger Tue Beijer, medgrundare och teknisk chef.

Bolaget innehar sedan tidigare ett svenskt patent och tre EU-patent som täcker 20 länder för sin metod, mjukvara och maskin. För att maximera tillväxt och licensieringspotential expanderar Stilfold nu sin patentportfölj till viktiga globala marknader som USA och Asien.

Med det amerikanska patentet säkrat Stilfold redo att påskynda sin samarbeten med Georgia Tech inom bland annat fordons-, tillverknings- och flygsektorerna. 

Stilfold AB specialiserar sig på design och teknologi inspirerat av origami. Bolaget beskriver sin verksamhet som grundad i grön tillverkning och optimerad materialanvändning.

 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-16 08:23 V23.1.26-2