Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nolato
Elektronikproduktion |

Nolato AB tecknar elköpsavtal med Better Energy

Nolato AB ingår i ett 10-årigt elköpsavtal (PPA) med Better Energy av förnybar energi i Sverige. PPA-avtalet bidrar till en ny solpark nära Studsvik, som väntas producera 25 GWh elektricitet årligen.

Nolato är en global utvecklings- och tillverkningspartner av polymerprodukter för kunder inom bland annat medicinsk teknik, läkemedel och konsumentelektronik. Genom ett nytt 10-årigt elköpsavtal (PPA) med Better Energy kommer Nolato att använda förnybar energi från en nybyggd solpark för att täcka en betydande del av sin elförbrukning i Sverige.

”Elköpsavtalet med Better Energy ger oss möjlighet att gå mot mer hållbara affärer samtidigt som vi fattar ett bra affärsbeslut, tar vårt ansvar och bidrar med mer elproduktion till nätet,” säger Christer Wahlquist, koncernchef för Nolato.

80 procent förnybar el 2025

Nolato uppger att köpet av förnybar energi genom PPA-avtal är en viktig del av deras strategi för att minska koldioxidutsläppen med 80 procent till 2025. PPA-avtalet bidrar till etableringen av den nya solpark nära Studsvik, sydväst om Stockholm, som väntas producera 25 GWh elektricitet årligen. Effekten motsvarar elförbrukningen för 5000 svenska hushåll, varav Nolato kommer att köpa mer än hälften av den producerade energin.

”Att köpa förnybar elektricitet för våra svenska produktionsanläggningar genom att integrera en ny solpark är en effektiv strategi för att få direkt tillgång till ursprungsgarantier för förnybar elektricitet och säkra våra utsläppsminskningar. Samtidigt minskar det vår exponering för prisvolatilitet”, tillägger Wahlquist.

Ökande trend av förnybara elavtal

Better Energy’s partnerskap med Nolato följer den växande trenden av förnybara elköpsavtal bland industriella tillverkare. Under det senaste året har Better Energy sett ett ökande antal storskaliga tillverkare anta förnybara elköpsavtal över sina marknader.

"Nolato visar att tillverkare med stora och komplexa verksamheter kan göra skillnad genom att köpa additionell grön energi. Vi är stolta över vår växande grupp av PPA-partners i Sverige, som representerar företag från olika sektorer som är engagerade i att minska sin miljöpåverkan”, säger Mikkel Thorup, Senior Director för elköpsavtal på Better Energy.

Solparken, som sträcker sig över mer än 23 hektar, är belägen inom Nyköpings kommun. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-16 08:23 V23.1.26-1