Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© CorPowerOcean
Teknik |

32 miljoner euro till CorPower efter lyckat vågkrafttest

Efter en lyckad pilotsatsning samlar det svenska vågkraftsföretaget CorPower Ocean in 32 miljoner euro i en investeringsrunda. Det nya kapitalet ska bidra till att lansera tekniken på marknaden.

Det svenska bolaget CorPower Ocean skriver i ett pressmeddelande att man samlat in 32 miljoner euro, motsvarande cirka 360 miljoner kronor, i en investeringsrunda. 

"Vi är enormt tacksamma för stödet och tilltron från den här gruppen nya investerare som tillför avgörande erfarenhet och kompetens till stöd för vårt mål att driva planeten med ren energi från havsvågor. Den här finansieringen kombinerat med de teknologiska genombrott som rapporterats under den senaste tiden sänder ett tydligt meddelande om att vågenergin är redo för storskalig implementering, och dess nyckelroll inom den globala energiomställningen", säger CorPower Oceans medgrundare och vd Patrik Möller. 

Klarade fyra atlantstormar

Förra året utförde CorPower ett fullskaligt test av sitt vågkraftssystem Portugals kust. Resultatet rönte framgångar, där tekniken effektivt alstrade el under normala förhållanden och red ut fyra atlantstormar utan anmärkningar. CorPower har planer på ytterligare vågkraftverk i Atlanten, bland annat i Skottland, Irland, Portugal och Norge.

Siktar på masstillverkning

Investerarna bakom kapitalinsamlingen utgjordes av bland annat SEB Greentech, EIT Innoenergy och riskkapitalfonden Nordic Ninja VC. Företagets ambition är att få sitt vågkraftverk typcertifierat för att möjliggöra masstillverkning.

 

 

 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-16 08:23 V23.1.26-2