Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Husquarna
Elektronikproduktion |

Husqvarna lanserar fyra nya robotgräsklippare

Husqvarna Group lanserar fyra nya robotgräsklippare för kommersiellt bruk. Modellerna bygger vidare på slingfri teknologi som enligt bolaget ökar flexibiliteten.

De nya Husqvarna Automower-modellerna är 580L EPOS, 580 EPOS, 560 EPOS och en uppdaterad 535 AWD EPOS.

”Genom nära dialog med våra kunder har vi utvecklat dessa nya modeller för att möta deras höga krav. När efterfrågan på pålitliga, autonoma gräsklippningslösningar fortsätter att öka, utökar Husqvarna Group sitt slingfria robotgräsklipparutbud från fyra till sju modeller, vilket understryker vårt engagemang för att förändra hur världens grönytor ska skötas”, säger Glen Instone, president för Husqvarna Forest & Garden.

AI-lösningar och solpanelskompabilitet

Modellerna ska även ha funktioner såsom slingfri GPS-navigering med 2–3 cm precision, och valbara klippmönster, som ska göra det möjligt för användare att underhålla större gräsytor på kortare tid med lägre utsläpp och sänka kostnader. 

Till år 2026 kommer modellerna 560 och 580 kommer även att kunna uppgraderas med funktioner som solpanelkompatibilitet och AI-drivna lösningar som nattseende, och förmåga att undvika att hinder. 

De nya modellerna blir tillgängliga globalt från mars 2025. Bolaget säger sig sedan lanseringen av Husqvarna CEORA under 2021 årligen sett tvåsiffrig tillväxt i försäljningen av professionella robotgräsklippare. 

Husqvarna Group

Husqvarna Group grundades 1689 och är en tillverkare av produkter och lösningar för skötsel av skogar, parker och trädgårdar. Nettoomsättningen 2023 uppgick till 53,3 miljarder kronor, och koncernen har cirka 13 800 anställda i 40 länder, med huvudkontor i Stockholm. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-21 09:27 V23.1.27-1