Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo CE
Elektronikproduktion |

Volvos Q3 svagare än väntat

AB Volvo redovisar en vinst på 3,5 miljarder kronor före skatt för tredje kvartalet. Förra året låg motsvarande belopp på 18,6 miljarder kronor.

Resultatet från fredagens kvartalsrapport från biltillverkaren AB Volvo är enligt analytiker från DN betydligt sämre än väntat, och en markant nedgång jämfört med samma period föregående år. Global ekonomisk osäkerhet tros ligga bakom bolagets svaga resultat, men Volvos vd Martin Lundstedt säger dock att det inte finns skäl att oroa sig.

”Jag tycker fortfarande att vi visar på en styrkeposition”, säger vd Martin Lundstedt till TT.

Lägre försäljning än väntat 

Bolaget upplevde även en sämre försäljning än väntat, med cirka 43 000 orderingångar på lastbilar – drygt sju procent färre föregående år. Den negativa utvecklingen ska delvis ska bero på störningar i tillverkningen av Mack-lastbilar.

Transport- och byggaktivitet har i många regioner genomgått en minskning jämfört med tidigare höga nivåer. 

”Jag tycker att det går bra. Det tredje kvartalet är ett stabilt kvartal. Koncernen anpassar sig väl. Jag tycker fortfarande att vi visar på en styrkeposition”, säger han.

Långsam elektrifiering av lastbilsbranschen

Martin Lundstedt upplever att elektrifieringen av lastbilsbranschen går för långsamt, och han säger att den låga efterfrågan har fått koncernen att skjuta på planerna för en egen batterifabrik i Mariestad

”Planerna långsiktigt ligger fast, men vi måste anpassa oss efter de förutsättningar som råder”, säger han.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-21 09:27 V23.1.27-1