Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Etteplan
Teknik |

Etteplan färdigställer expansion av finskt testlab

Etteplans expansion av sitt testlaboratorium i finska Jyväskylä är klart, och innebär att bolaget mer än dubblerar den tidigare kapaciteten.

Etteplan skriver i ett pressmeddelande att den nya expansionen har inneburit en investering på flera miljoner euro, med resultatet att laboratorieanläggningen i Jyväskylä nu mer än dubblar både storleken och testkapaciteten. 

Investeringen ska möjliggöra för bolaget att bredda sin verksamhet, och möta både internationella standarder och kundernas efterfrågan. Laboratoriet väntas motta testprojekt både från Finland och annat håll. 

"Kontinuerligt striktare standarder"

I laboratoriet ska företagen kunna genomföra omfattande tester av olika typer av utrustning och föremål. Testerna inkluderar miljö-, antenn- och produktsäkerhetstester. 

”Tester är en avgörande del av produktutveckling, och internationella standarder och regelverk blir kontinuerligt striktare för produkter. Den här laboratorieinvesteringen förbättrar vår förmåga att tjäna våra kunder, och hjälper dem att möta dessa krav”, säger Timo Kallinen, direktör för produktverifiering på Etteplan.

Omfattande vibrationstester

Laboratoriet är även utrustat med en av de största vibrationstesterna i Norra Europa, som tan testa vilken grad av vibrationer produkter tål under transport, och under hela deras livscykel. 

Under 2023 hade Etteplan en omsättning på 360 miljoner euro, med 4000 anställda i bland annat Finland, Sverige, Tyskland, Polen, och Kina.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-21 09:27 V23.1.27-1