Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 06 juli 2000

Ericsson hjälper Tele 1 söka 3G-licens

Ericsson ska hjälpa Tele 1 att söka en svensk licens för tredje generationens mobiltelefoni 3G. Samtidigt kommer Tele 1 att bygga sitt 3G-nät med Ericssons utrustning om operatören vinner en licens. Det meddelade bolagen i dag.
Tele 1 Europé kommer att söka 3G-licenser i både Sverige och Norge, ensamma eller tillsammans med någon annan operatör. Ericsson hjälper till med detta och även med att utveckla tjänster och funktioner i mobilnätet om Tele 1 får någon licens.

Ordern är Ericssons sjunde på 3G-utrustning och den första i Norden. Ericsson kommer också att leverera gsm-utrustning till Tele 1 i Sverige.

Med 3G-näten kommer framtidens mobiltelefoner att vara multimedieterminaler för bland annat videokonferenser och bredbandsuppkopplingar till internet. I Sverige kommer licenserna för 3G vara klara i november, I Norge i oktober eller november.

Tidigare har bland andra Utfors, Vattenfall, Telia, Europolitan och Tele 2 sagt att de ska söka 3G-licenser.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-25 19:10 V11.1.0-1