Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 06 juli 2000

Nokia: "Vi är störst på GPRS"

Nokia har de senaste dagarna fått i uppdrag att leverera gprs-nät till fyra olika europeiska teleoperatörer. Därmed har telejätten tagit 40 gprs-kontrakt, fler än någon annan tillverkare hävdar Nokias talesmän.
Fyra europeiska operatörer ska bygga mobilnät med Nokia gprs-teknik. Det är tyska E-Plus, holländska KPN, franska Cegetel och den nordiska grannen Tele Danmark. Alla ska de använda Nokia ip-baserade grps-teknik.

Gprs är en teknik som gör att det går att skicka data i paket i gsm-nätet. Idag måste den vill skicka data koppla upp ett datasamtal för att skicka e-post eller liknande. Med gprs blir det möjligt för användare att vara ständigt uppkopplade, utan att det kostar något annat än då man skickar eller tar emot data.

Sedan i augusti förra året har Nokia levererat och installerat runt 40 gprs-system till operatörer i Europa, Asien och USA. Det är fler än någon annan tillverkare, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-17 15:35 V10.9.3-2