Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 19 november 2003

Tidiga tecken på komponentbrist

Det börjar bli svÄrare att fÄ tag pÄ elektronikkomponenter. SkÀlet Àr enligt Elektroniktidningen att den bantade halvledarindustrin inte klarar att möta en ökande efterfrÄgan.
Comptrade's VD Dick Jexby meddelar till evertiq att det rÄder brist och allokering pÄ vissa komponenter, frÀmst Flash-minnen och mindre TFT-displayer.

Elektroniktidningen har gjort en rundringning och skriver att det gÀller sÀrskilt flashminnen som tillverkarna ökat ledtiderna för. Och de höjer ocksÄ priserna.

"Leveranstiderna ökar frÄn mellan sex - Ätta veckor, till mellan Ätta - tolv. För vissa flashminnen Àr det sÄ mycket som tjugo veckors leveranstid, sÀger Ove Boström, inköpschef pÄ Avnet, till Elektroniktidningen. Han tycker dock att det Àr för tidigt att tala om brist Ànnu.

"Det finns tecken som tyder pĂ„ att det börjar bli brist. Kundernas prognoser ökar, liksom vĂ„r orderingĂ„ng", sĂ€ger Joakim Jarstad, sĂ€ljchef pĂ„ Eurodis, till Elektroniktidningen. Även Sony Ericsson har börjat kĂ€nna av brist pĂ„ bland annat fĂ€rgskĂ€rmar och processorer skriver Elektroniktidningen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2