Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 20 november 2003

AppliedSensor i avtal med TI

Texas Instruments köper tekniklösningar av Linköpingsföretaget AppliedSensor. Sensortekniken ska skapa avgasfria kupéutrymmen i bilar.
Texas Instruments betalar för teknikutveckling av miljösensorer som pÄgÄtt under tvÄ Är och som berÀknas fortsÀtta ytterligare ett Är. Applied Sensor har utvecklat ett sensorsystem som sitter i luftintaget i bilars luftkonditioneringssystem. NÀr avgaser frÄn andra fordon nÄr upp till en viss nivÄ sÄ kÀnner sensorn av detta och skickar ivÀg en signal som stÀnger bilens friskluftsspjÀll.

"Pris och prestanda kommer att vara avgörande för den kommersiella framgĂ„ngen. Branschen rĂ€knar med att sensorer frĂ„n och med 2005 kommer att vara installerade i fem miljoner personbilar", sĂ€ger Magnus Karlsson, VD AppleidSensor, till Östgöta Correspondenten.

Applied Sensor kommer att ansvara för serietillverkningen av sensorkomponenterna. Man hÄller just nu pÄ att bygga upp en ny fabrik i Tyskland. Applied har Àven inlett ett utvecklingssamarbete med BMW gÀllande sensorfunktion.

Företaget grundades 1994 som en avknoppning frÄn Linköpings universitet. Sedan starten har sammanlagt 200 miljoner kronor satsats i riskkapital. Idag finns ett 20-tal anstÀllda i bolaget.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2