Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Lars Paalo och<br>Mats Strandow Mönsterkort | 02 december 2003

Avknoppare från Emerson satsar på utbildning

Strandow&Paalo är ett företag som har knoppats av från nedlagda Emerson Energy Systems i Söderhamn. Idén är att är att tillhandahålla lösningar till elektronikindustrin med kvalitetsarbete, revision och utbildning.
Verksamheten drogs igång i Maj 2002 av Lars Paalo och Mats Strandow. I september 2002 tillkom Lars Lundberg, även han kommer från Emerson. &quot;Vi kände att marknaden var på väg ned i slutet av år 2000, och när det första varslet lades hos Emerson i Maj 2001 så förstod vi att vi snart skulle bli av med jobben allihop, därför satsade vi på detta&quot;, säger Lars Paalo.

Strandow&Paalos affärsidé är att tillhandahålla en totallösning till elektronikindustrin med kvalitetsarbete, revision och utbildning inom produktion. Strandow&Paalo genomför revision och utbildningar inom bland annat ESD. Man satsar även på miljöområdet där man jobbar med olika företag inom blyfritt och ISO14000.

&quot;Vi har tidigare arbetat inom elektronikproduktion, vilket har gett oss praktiska erfarenheter&quot;, fortsätter Lars Paalo. Därför är vi mer praktiskt än teoretiskt inriktade menar han.

Idag har Strandow&Paalo kunder som Ericsson, Gambro och Autoliv. &quot;Ser vi behovet på marknaden så utökar vi verksamheten&quot;, fortsätter Lars Paalo. &quot;Det finns gott om bra lokaler och duktigt folk här i Söderhamn&quot;. Företaget planerar även att satsa på Kina och man har tillsammans med exportrådet gjort en marknadsundersökning av den kinesiska marknaden.

Strandow&Paalo är sedan en tid tillbaka medlem i nätverket Nordiska ESD-Rådet. Företaget är idag tre anställda och har sitt säte i flygledartornet på Flygstaden i Söderhamn.

Lars Paalo är även redaktör för E3-Magazine, en tidning om ESD, EMC och Elsäkerhet.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1