Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 11 december 2003

Micronic utser Teknisk Direktör

Micronic Laser Systems AB, tillverkare av laserritare för framstÀllning av fotomasker till halvledar- och bildskÀrms-industrin, meddelade idag att Kjell Bohlin har utsetts till Teknisk Direktör och medlem i Micronics ledningsgrupp.
Kjell Bohlin övertar det övergripande ansvaret för Micronics tekniska utveckling efter Hans Buhre som beslutat att "trappa ner" och övergÄ till deltidstjÀnst. Hans Buhre har varit anstÀlld pÄ Micronic sedan 1986 och har spelat en avgörande roll i utvecklingen av Micronics avancerade laserritare. Hans Buhre kommer fortsÀttningsvis agera som teknisk rÄdgivare i strategiska frÄgor.

Bohlin bidrar med mer Àn 30 Ärs erfarenhet inom halvledarindustrin. Han har en doktorsexamen i elektronik frÄn Uppsala Universitet och har Àven innehaft en adjungerad professur vid Uppsala Universitet. Bohlin har frÄn 1993 till 2002 haft ett antal olika tjÀnster inom Ericsson Microelectronics. Kjell Bohlin kommer nÀrmast frÄn Infineon Technologies Wireless Sweden AB dÀr han haft en befattning som Teknisk Direktör.

"Vi Àr mycket glada över att vÀlkomna Kjell Bohlin, som kommer att tillföra utomordenligt vÀrdefull expert- och teknikkunnande till Micronic", sÀger Sven Löfquist, VD och koncernchef för Micronic Laser Systems. Vi vill ocksÄ ge Hans Buhre ett varmt erkÀnnande för sina nÀra 20 Ärs utmÀrkta bidrag till Micronics framgÄngar. Micronic kommer Àven fortsÀttningsvis att gynnas av Hans Buhres insatser och stÀrkas av Kjell Bohlins mÄngÄriga erfarenheter. Bohlins kunskaper inom processer för halvledartillverkning kommer ocksÄ vÀl till pass i vÄr strÀvan att möta kundernas behov.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2