Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 12 december 2003

Tillbaka till Essextiden

"Vi tĂ€nker försöka starta ett nytt företag som kan fortsĂ€tta med verksamheten. Kanske blir det med kortare serier och mer inriktat pĂ„ prototyper, som det var pĂ„ Essextiden", sĂ€ger fackombudsman Olle Åkerlund hos Sanmina-SCI i Sundsvall.
Olle Åkerlund meddelar detta till Sundsvalls Tidningar. Han Ă€r ombudsman pĂ„ Metallklubben hos Sanmnina-SCI i Sundsvall. Facken i Sundsvall ska tillsammans med organisationen "Investera i Sundsvall" undersöka möjligheterna att behĂ„lla en del av produktionen.

"Jag Àr optimistisk. Kan vi rÀdda 50 jobb, sÄ skulle vi vara vÀldigt nöjda", sÀger Stefan Nilsson, Metallklubbens ordförande till Sundsvalls Tidningar.

Enligt Sundsvalls Tidningar har facket fÄtt 2,3 miljoner kronor av Sanmina-SCI. Av det ska en stor del gÄ till att undersöka möjligheten till fortsatt verksamhet i nÄgon form.

Stefan Nilsson hoppas att man ska kunna behĂ„lla en del av Sanmina-SCIs kunder. "Dock inte Ericsson, de Ă€r alldeles för stora och har sĂ„dana krav att det Ă€r omöjligt för ett mindre företag. Dessutom mĂ„ste man hitta nĂ„gon som vill driva verksamheten. Vi har inte varit sĂ„ intresserade av att flytta till Örnsköldsvik om vi skulle behövas dĂ€r eftersom vi vill starta ett nytt företag. DĂ€remot kan det bli aktuellt om det inte blir nĂ„gon fortsĂ€ttning hĂ€r", sĂ€ger Åkerlund till Sundsvalls Tidningar.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1