Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 15 december 2003

Silica lanserar "Green Products"

Silica lanserar webbplats med fortlöpande information om bly- och halogenfria komponenter.
Konverteringen till bly- och halogenfria komponenter Àr i full gÄng trots att det Àr ett par Är kvar innan de nya EU-direktiven trÀder i kraft. FrÄgor om bly- och halogenfria komponenter frÄn producenter av elektronisk utrustning ökar snabbt. Silica-divisionen inom Avnet lanserar dÀrför sidan "Green Products" pÄ sin webbplats. För att underlÀtta miljöarbetet har man gjort en sammanstÀllning av aktuell status pÄ konverteringen hos varje tillverkare, tillsammans med lÀnkar till tillverkarnas egna "Green Products" hemsidor.

De tvÄ EU-direktiv det handlar om Àr RoHS och WEE. RoHS - "Restriction for use of Hazardous Substances" begrÀnsar anvÀndningen av bly, bÄde i tillverkningen av halvledarkomponenter och i
produktionsprocessen i övrigt. ÖvergĂ„ngen till blyfrtt skall vara genomförd till den 1 juli 2006. WEE - "Waste of Electrical and Electronic Equipment" Ă€r ett direktiv som reglerar anvĂ€ndningen och Ă„ter-anvĂ€ndningen av plaster innehĂ„llande bromerade flamskyddsmedel (halogener). Skall vara genomförd till den 1 juli 2007.

"Green Products" kommer enligt Silica att ge sammanfattad information om var dess leverantörer stÄr i processen för en miljövÀnligare vÀrld, och som ska hjÀlpa producerande företag i det fortlöpande miljöarbetet för att i tid kunna uppfylla RoHS- och WEE-direktivet.

Besök "Green Products" hÀr (evertiq ansvarar ej för innehÄlet pÄ externa lÀnkar.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2