Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 16 december 2003

Sectra partner i rymdprojekt

Sectra har fÄtt sitt första rymduppdrag i det globala satellitnavigeringsprojektet Galileo.
Sectra har utsetts till sÀkerhetspartner i den första specificeringsfasen av projektet och bestÀllningen omfattar att granska systemets sÀkerhetsarkitektur. OrdervÀrdet uppgÄr till cirka 2 miljoner kronor. Galileo kommer att bli Europas eget satellitnavigeringssystem, ett projekt som startats av Europeiska kommissionen och Europeiska Rymdorganisationen (ESA).

- Med den kunskapsbank vi byggt upp inom kommunikationssÀkerhet under vÄrt mÄngÄriga samarbete med försvar inom EU och NATO kan vi, som sÀkerhetspartner i denna första granskningsfas, bidra till att Galileo möter de högt stÀllda sÀkerhetskraven för projektet, sÀger Tommy Waszkiewicz, VD Sectra Communications AB.

Projektupphandlingen Àr uppdelad i faser och den första fasen strÀcker sig fram till juli 2004. Sectra Àr leverantör till Galileo Industries, ett konsortium bestÄende av Alcatel Space, Alenia Spazio SpA, Astrium GmbH, Astrium Ltd, GSS (Galileo Sistemas y Servicios) och Thales Group.

Den första experimentella satelliten skjuts upp under senare delen av 2004. Det fÀrdiga Galileosystemet kommer att bestÄ av 30 satelliter, varav tre reservsatelliter.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1