Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 19 december 2003

Transformatororder till ABB

ABB har tagit en order vÀrd 31 MUSD för att installera tvÄ transformatorstationer för kraftöverföring i Algeriet.
Avsikten med kontraktet, som Ă€r tecknat tillsammans med SociĂ©tĂ© AlgĂ©rienne de l´EctricitĂ© et du Gaz (Sonelgaz), Ă€r att möta den ökande efterfrĂ„gan pĂ„ energi i huvudstaden Alger.

"En viktig faktor för att ta hem kontraktet var det tempo som ABB Ätar sig att tillverka, leverera och installera utrustningen", sÀger Peter Smits, chef för ABB:s division Power Technologies. "Kontraktet kommer att slutföras pÄ bara 15 mÄnader, tre mÄnader snabbare Àn industrinormen, delvis tack vare vÄr anpassade konstruktion".

Projektet omfattar konstruktion, tillverkning, provning, montering och idrifttagning av gasisolerade stÀllverk (GIS), transformatorer och kringutrustning. ABB kommer att leverera 220 kV och 72 kV GIS, krafttransformatorer samt kontroll- och skyddspaneler inklusive automatisering av transformatorsystem och telekommunikationssystem.

En större del av kontraktet inkluderar dragning av en 2,5 kilometer lÄng 220 kV-kabelanslutning inom hamnomrÄdet.

Det Àr den senaste ordern i en serie bestÀllningar frÄn Sonelgaz. Den allra senaste var ett 15 MUSD-kontrakt i juli 2003 för en GIS-transformatorstation i en stad nÀra grÀnsen till Tunisien.

ABB har Àven nyligen vunnit 2003 Ärs "Global Energy Award". ABB fick utmÀrkelsen i konkurrens med nÀra 200 andra nominerade. Företaget prisas för sin del i utvecklingen av ett batterilagrings-system i Alaska.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2