Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 december 2003

Diskussioner om övertagande

Ny rapport pekar pÄ att det Àr mer lönsamt att behÄlla produktionen hos Emerson i Söderhamn istÀllet för att flytta den till lÄglönelÀnder.
En löntagarkonsult som har granskat Emerson Energy Systems AB i Söderhamns ekonomiska kalkyler har kommit med en rapport som sÀger att upplÀrningstiden i Slovakien och Kina, dit produktionen kommer att flyttas, Àr sÄ lÄng att det vore mer lönsamt att behÄlla verksamheten i Söderhamn. Detta förutsÀtter att en extern partner tar över. Emerson för just nu diskussioner med en tilltÀnkt partner. Detta skriver SIF Tidningen.

De anstÀllda hos Emerson i Söderhamn begÀrde att sjÀlva bli uppsagda innan nyÄr. Annars hade de drabbats av TrygghetsrÄdets lÀgre ersÀttning. "VÄrt huvudintresse har varit att rÀdda kvar jobb, men nÀr det inte har verkat fungera har vi följt medlemmarnas vilja och förhandlat fram uppsÀgningar före nyÄr", sÀger Kalle Khalidy, Sifklubbens ordförande pÄ Emerson, till SIF Tidningen. TjÀnstemÀnnen skulle, enligt SIF Tidningen, med den nya lÀgre avgÄngsersÀttningen, förlora mellan 9 630 och 19 260 kronor, beroende pÄ Älder.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1