Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mjukvara | 15 januari 2004

Kan Norden producera elektronik i framtiden?

PÄ Elektronik/EP som arrangeras 1-3 februari 2005 kommer det Äterigen att produceras elektronik live pÄ mÀssgolvet. MÄlsÀttningen denna gÄng Àr att mÀssbesökarna ska fÄ svar pÄ frÄgan om det gÄr att producera elektronik i de Nordiska lÀnderna lika billigt som i Asien.
Den stora frÄgan för den Nordiska elektronikbranschen just nu Àr hur man ska bÀra sig Ät för att behÄlla produktionen i sitt eget land och kunna konkurrera med lÄglönelÀnder i t.ex. Asien. Det kontroversiella svaret kan vara: Producera elektronik pÄ rÀtt sÀtt!

MÀssbesökarna kommer dÀrför att i realtid fÄ se och uppleva skillnaden mellan tvÄ olika varianter av samma kretskortproduktion, dÀr ett utförande inte Àr optimerat och det andra Àr optimerat ur produktionssynpunkt. Tidsskillnaden visas pÄ stora displayer och kommenteras av ledande experter inom den skandinaviska elektronikbranschen.

- Syftet Àr att visa för hela den Nordiska elektronikindustrin att om alla inblandade parter (elektronikkonstruktion-komponentval-CAD-mönsterkorttillverkning-kretskortproduktion-test) tÀnker produktion pÄ rÀtt sÀtt, sÄ Àr det inte lÀngre nödvÀndigt att flytta kretskortproduktionen till lÄglönelÀnder, sÀger Lars Wallin, ansvarig för projektet.

Varje show berÀknas ta ca 45-60 minuter och för att sÄ mÄnga som möjligt skall kunna följa tillverkningen kommer förloppet att visas pÄ en storbildsskÀrm. De monterade kretskorten delas sedan ut till intresserade besökare som kan jÀmföra resultatet frÄn de tvÄ olika produktionerna.

- Det Àr viktigt för oss att mÀssan Àr ett forum ocksÄ för att visa pÄ utveckling och möjligheter för branschen. DÀrför fortsÀtter vi satsningen frÄn förra mÀssan, 2002, med en ny Liveaktivitet, denna gÄng inom omrÄdet "Optimal produktion", sÀger Magnus Eriksson, projektledare för Elektronik/EP.

Elektronik/EP i Stockholm Àr Nordens största ElektronikmÀssa och arrangeras vart tredje Är, i nÀra samarbete med IM-föreningen. NÀsta mÀssa arrangeras 1-3 februari 2005 och i dagslÀget Àr drygt en tredjedel av mÀssytan bokad.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2