Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mjukvara | 19 januari 2004

Sectra i samarbete med R2

Sectra har tecknat ett samarbetsavtal med amerikanska R2 Technology. Avtalet omfattar integration av R2s system för cancerdetektering med Sectras digitala mammografisystem, Sectra MicroDose Mammography.
R2 Technology Àr ledande inom CAD-teknik (computer-aided detection) för olika tillÀmpningar inom sjukvÄrden. R2s produkt ImageCheckerŸ Àr speciellt anpassad för att underlÀtta diagnos av bröstcancer i ett mycket tidigt skede.

- Genom detta samarbete kan vi erbjuda ett avancerat hjÀlpmedel för detektering av bröstcancer som en del av vÄrt mammografisystem, sÀger Torbjörn Kronander VD för Sectra Imtec AB. DÀrmed fÄr vi möjlighet att ytterligare bidra till en förbÀttrad och effektivare sjukvÄrd, tillÀgger han.

CAD-teknik anvÀnds allt oftare som hjÀlpmedel inom mammografiscreening som "ett extra par ögon". CAD-systemet hjÀlper lÀkaren att hitta omrÄden i mammografibilder som kan pÄvisa cancer. Studier har visat att man med R2s produkt i vissa fall kan öka andelen tidigt upptÀckta bröstcancrar med upp till 23,4 procent och till dags dato har mer Àn 1200 Imagechecker system sÄlts vÀrlden över.

- VÄr vision Àr att kunna upptÀcka cancer i ett sÄ tidigt skede som möjligt. Kombinationen av Sectras mammografisystem och vÄr CAD-teknik ger ett effektivt verktyg i kampen mot bröstcancer, sÀger Michael S. Klein, VD för R2 Technology.

Sectra MicroDose Mammography Àr ett digitalt mammografisystem som bestÄr av ett unikt mammografistativ och ett system, Sectra PACS, för hantering av digitala röntgenbilder. I mammografistativet ingÄr en digital detektor som baseras pÄ en helt ny teknik som rÀknar varje individuell röntgenfoton. NÀra 95 procent av röntgenstrÄlarna som passerar genom bröstet detekteras och utnyttjas för diagnos, vilket möjliggör en kraftigt lÀgre strÄldos med samma höga bildkvalitet som med film.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1