Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 27 januari 2004

NOTE producerar för CERN

NOTE Xperi kommer att tillverka kretskort till projektet "ALICE" som Àr ett av de nya godkÀnda experimenten vid CERNs nya accelerator i Schweiz som Àr under uppbyggnad.
"ALICE" Àr ett samarbetsprojekt mellan 80 olika institut frÄn hela vÀrlden, dÀr Lunds Universitet ingÄr.

Syftet med experimentet Àr att studera kÀrnmedia under extrema förhÄllanden och att Äterskapa de förhÄllanden som rÄdde 1 mikrosekund efter universums tillkomst i Big Bang. Genom projektet vill man nÄ ökad förstÄelse för vad som hÀnde i universums begynnelse och vad som sker just nu. Lunds Universitet Àr involverat i det största subsystemet till "ALICE". Det Àr en 100 m3 gasdetektor för registrering av laddade partiklar i tre dimensioner.

- Vi Àr mycket nöjda över det förtroende vi fÄtt av Lunds Universitet. Det Àr en order som vi vunnit i internationell konkurrens pÄ en högteknologisk produkt, berÀttar Magnus Persson, försÀljningschef för NOTE Xperi. Denna order stÀller mycket höga krav pÄ vÄr produktion och vÄrt företag, nÄgot som vi definitivt kÀnner att vi kan svara emot, avslutar Magnus.

- Vi har i denna upphandling stĂ€llt mycket höga krav pĂ„ kvalitet och tillförlitlighet eftersom utrustningen inte kan repareras eller underhĂ„llas efter det att den installerats i experimentet, berĂ€ttar Hans-Åke Gustafsson, professor vid Lunds Universitet.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1