Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 29 januari 2004

Ny Blackfin-processorserie

Analog Devices lanserar Blackfin-processorserie för bärbara, bilburna och nätverksuppkopplade nöjestillämpningar.
Med en ny serie Blackfin-processorer för de snabbast växande marknaderna tillkännager Analog Devices, Inc. sina planer för halvledarmarknaden för digitala nöjestillämpningar, där skalbarhet, bärbarhet och anslutningsmöjlighet är avgörande faktorer.

I syfte att uppfylla målsättningarna delar företaget upp sitt omfattande utbud av Blackfin-kretsar, där ljud- och bildbehandlingsresurser i DSP-enheter och mediaprocessorer kombineras med RISC-mikroprocessorers programmerbarhet. Under det första kvartalet lanserar ADI också två nya Blackfin-processorer: modellen ADSP-BF561, som har dubbla kärnor och stöd för standard- och hd-video (high-definition) och 750 MHz-modellen ADSP-BF533, som lämpar sig för t.ex. digitalkameror, bärbara mediaspelare, nätverksanslutna mediaenheter, data- och medianätportar, IP-digitalboxar, trådlösa 2,5G- och 3G-handenheter samt infotainment- och säkerhetssystem i bilar.

Enligt en nyligen publicerad Forward Concepts-studie, är marknaden för inbäddade DSP-produkter värd 10,4 miljarder US$, och snabbt växande. För den marknaden är ADI:s Blackfin-processorer avsedda.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1