Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 01 mars 2004

Sverige viktigt för Kitron

Kitron har nu övertagit verksamheten inom HGL Flen i Sverige. Efter övertagandet av HGL Flen utgör den svenska marknaden ungefÀr hÀlften av Kitrons omsÀttning.
”Den svenska marknaden utgör vĂ„r största tillvĂ€xtpotential”, sĂ€ger Kitrons koncernchef, Frode Berg.

”Genom vĂ„ra utvecklings- och produktionsbolag i Jönköping och Karlskoga har vi haft en svensk bas för vĂ„ra aktiviteter i Sverige i flera Ă„r. Nu ökar vi vĂ„r nĂ€rvaro, tĂ€tt inpĂ„ Stockholmsregionen. En annan viktigt grund till övertagandet, Ă€r att verksamheten i Flen representerar en vĂ€rdefull kompletterande kompetens och erfarenhet inom bland annat medicinsk-teknisk utrustning och kompletta industriella system. Nu ser vi fram mot och ta ökade marknadsandelar i Sverige”, sĂ€ger Frode Berg.

I november förra Ă„ret ingick Kitron ett management- och optionsavtal med HGL Flens Ă€gare om ett möjligt, framtida övertagande av den konkursade verksamheten i Flen. Under denna period har Kitron bidragit till att omstrukturera verksamheten för framtida lönsamhet och vĂ€xt. ”Denna process har varit framgĂ„ngsrik och vi bedömer oss kunna Ă„stadkomma en lönsam verksamhet redan i Ă„r”, sĂ€ger Frode Berg. Han bedömer att en omsĂ€ttning pĂ„ ca 200 millioner Ă€r uppnĂ„bar under 2004 för verksamheten i Flen.

Kitron har övertagit 51 % av bolagets aktier och har en option pÄ att överta resterande 49 % av aktierna inom en 4-Ärsperiod.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1