Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 01 mars 2004

Sverige viktigt för Kitron

Kitron har nu övertagit verksamheten inom HGL Flen i Sverige. Efter övertagandet av HGL Flen utgör den svenska marknaden ungefär hälften av Kitrons omsättning.
”Den svenska marknaden utgör vår största tillväxtpotential”, säger Kitrons koncernchef, Frode Berg.

”Genom våra utvecklings- och produktionsbolag i Jönköping och Karlskoga har vi haft en svensk bas för våra aktiviteter i Sverige i flera år. Nu ökar vi vår närvaro, tätt inpå Stockholmsregionen. En annan viktigt grund till övertagandet, är att verksamheten i Flen representerar en värdefull kompletterande kompetens och erfarenhet inom bland annat medicinsk-teknisk utrustning och kompletta industriella system. Nu ser vi fram mot och ta ökade marknadsandelar i Sverige”, säger Frode Berg.

I november förra året ingick Kitron ett management- och optionsavtal med HGL Flens ägare om ett möjligt, framtida övertagande av den konkursade verksamheten i Flen. Under denna period har Kitron bidragit till att omstrukturera verksamheten för framtida lönsamhet och växt. ”Denna process har varit framgångsrik och vi bedömer oss kunna åstadkomma en lönsam verksamhet redan i år”, säger Frode Berg. Han bedömer att en omsättning på ca 200 millioner är uppnåbar under 2004 för verksamheten i Flen.

Kitron har övertagit 51 % av bolagets aktier och har en option på att överta resterande 49 % av aktierna inom en 4-årsperiod.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1