Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 mars 2004

NOTE fyller 5 år

Idag, den 22 mars 2004 Àr det 5 Är sedan första steget till NOTE-koncernens tillkomst togs.
NOTE-koncernen har sitt ursprung i EuroSupply AB i Arninge med dotterbolag i Polen, som pÄ initiativ av Erik Stenfors bildades 1999. AffÀrsidén var att förmedla tillverkningsuppdrag frÄn Sverige till fabriker i Centraleuropa. EuroSupply pÄbörjade ocksÄ uppbyggandet av ett globalt nÀtverk. NOTE-koncernen bestÄr av ett antal dotterbolag som hanterar bÄde produktion och materialinköp.

I början av 2000 sökte EuroSupply efter en egen tillverkning i Sverige. En av Sveriges snabbvĂ€xare inom omrĂ„det, Norrtelje Elektronik, var vid samma tidpunkt intresserad av en samarbetspartner. Bolagen fusionerades. AffĂ€rsidĂ©n i EuroSupply och samgĂ„endet med traditionell svensk industri visade sig omgĂ„ende vara framgĂ„ngsrikt. SĂ„vĂ€l nettoomsĂ€ttning som vinst steg kraftigt redan det första Ă„ret. Hösten 2000 förvĂ€rvades Trienta i Torsby i VĂ€rmland – en industri med inriktning pĂ„ fordonselektronik och med en trettioĂ„rig historia. Koncernen antog i början av 2001 namnet till NOTE. Sten Dybeck som huvudĂ€gare valdes till styrelseordförande för moderbolaget och Erik Stenfors, som varit en av grundarna av EuroSupply, utsĂ„gs till VD för NOTE AB.

Övriga bolag i koncernen Ă€r NOTE Lund som tillkom under hösten 2002, NOTE BorĂ„s som förvĂ€rvades i augusti förra Ă„ret. Senaste tillskottet Ă€r NOTE Nyköping-SkĂ€nninge som förvĂ€rvades i december 2003.

2001 skapades ems-ALLIANCE som Àr en formalisering av det internationella samarbete som utvecklats genom EuroSupply. Alliansen bestÄr av ems-tillverkare i sex lÀnder: USA, Kina, Brasilien, Indien, Italien och Sverige. En kund kan genom alliansen fÄ tillverkning i nÄgot av medlemslÀnderna.
En viktigt faktor inom elektronikbranschen Àr den stora kostnaden för inköp av komponenter. För att hantera detta bildades samma Är NOTE Components som pÄ hanterar materielinköp för koncernbolagen samt ems-ALLIANCE.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2