Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 mars 2004

Sista dagen i Sundsvall

I fredags tillverkades det sista kretskortet vid Sanmina-SCI's fabrik i Sundsvall. Nu flyttas 40 anstÀllda pÄ projektbas till Sanmina-SCI's fabriker i Finland, Spanien och Irland.
Cirka 40 anstÀllda i Sundsvall har valt att ta projektjobb pÄ Sanmina-SCI's fabriker i Finland, Spanien och Irland. Det Àr till dessa tre fabriker Sanmina-SCI flyttar merparten av sin produktion frÄn Sundsvall. Intresset bland de anstÀllda ökade kraftigt sedan det blev klart att de fÄr dubbla löner. Uppgiften för de anstÀllda Àr att de ska hjÀlpa till med att fÄ igÄng tillverkningen i dessa fabriker, skriver Sundsvalls Tidning.

Huruvida det sedan finns möjlighet till fortsatt arbete i utlandet Ă€r osĂ€kert. DĂ€remot har erbjudandet att flytta till Sanmina-SCI i Örnsköldsvik, dit produkterna för företaget Hiab flyttats, inte lockat. ”Produktionen för Hiab har ökat vĂ€ldigt mycket, sĂ„ nĂ€r den Ă€r i full gĂ„ng behöver de nog ett 50-tal personer i Ö-vik”, sĂ€ger Peter Nilsson, chef för fabriken i Sundsvall, till Sundsvalls Tidning.

Peter Nilsson kan inte svara pĂ„ om Sanmina-SCI kommer att sĂ€ga ja till fackens begĂ€ran att köpa en del av maskinparken. ”En del maskiner Ă€gs av kunder och sedan vet jag att det finns ett stort behov av maskiner pĂ„ vissa av vĂ„ra andra fabriker. SĂ„ vi fĂ„r se”, sĂ€ger Peter Nilsson till Sundsvalls Tidning.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1