Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 16 april 2004

HP Etch stärker sin kompetens

Stenciltillverkaren HP Etch stÀrker möjligheten att ge teknisk support genom en utvidgning av det existerande samarbetet med Lars-Gunnar Klang, produktionsteknisk konsult.
Chipkomponenterna blir allt mindre och ben-delningen allt finare samtidigt som flera andra komponenttyper fortfarande krÀver relativt mycket lod vilket innebÀr att behovet av steppade, nivÄ-etsade stenciler kommer att öka. Etsning med hög precision innebÀr att det Àr lika enkelt att göra step-up som step-down liksom öppningar med rundade hörn och kontrollerad slÀppvinkel.

RoHS-direktivet och blyförbudet, som trĂ€der i kraft 1 juli 2006, kommer att öka kraven pĂ„ kunskap om utformningen av stencilerna. Även om tryckning av blyfria lod inte nĂ€mnvĂ€rt skiljer sig frĂ„n tryckning av dagens lodpastor med tenn/bly sĂ„ kommer blyfria lod medföra att det dyker upp en del nya och nygamla feltyper. Utseendet pĂ„ stencilöppningar och anpassning av stenciltjocklek kommer att vara delar som mĂ„ste optimeras för att processutfallet ska kunna maximeras.

”Vi ser stenciler som ett omrĂ„de dĂ€r samarbetet mellan kund och leverantör inte varit lika vĂ€l utvecklat som det Ă€r i frĂ„ga om maskiner. Vi vill dĂ€rför aktivt arbeta för att utveckla samarbetet med vĂ„ra kunder” sĂ€ger Jan KilĂ©n, VD pĂ„ HP Etch AB, och Lars-Gunnar Klang.

”Förutom stenciler tillverkar HP Etch Ă€ven andra precisionsetsade detaljer, t ex för EMC-skĂ€rmning, för sĂ„vĂ€l elektronikindustrin som övriga industri. Vi har nu tagit fram ett antal olika modeller med standardmĂ„tt och med en speciell konstruktion av avtagbart lock som gör att det sitter sĂ€kert.” avslutar Jan KilĂ©n.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1