Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 20 augusti 2004

Viking Telekom hindrar modemkapning

Viking Telecom har tagit fram en sĂ€kerhetsprodukt som förhindrar modem-kapning. Produkten bestĂ„r av ett ”hĂ„rdvarulĂ„s” som baseras pĂ„ bolagets routerteknologi och gör det omöjligt att kapa modemet.
De senaste Ă„ren har tusentals konsumenter som har datorer med uppringt modem som anslutningsmetod mot Internet fĂ„tt sina modem ”kapade”. Detta innebĂ€r ofta att konsumenten fĂ„r en mycket hög telefonrĂ€kning som orsakar frustration och kostnader för bĂ„de konsumenter och teleoperatörer. Enligt Post- och Telestyrelsen har ungefĂ€r hĂ€lften av alla internetanvĂ€ndare i Sverige uppringd Internet-anslutning.

CallSafe, som den nya produkten heter, Àr kompatibel med de pÄ marknaden vanligaste förekommande datorer och modem. Det Àr bolagets bedömning att detta problem Àr av global karaktÀr och det finns dÀrför en mycket intressant marknadspotential. Volymleveranser berÀknas starta under det fjÀrde kvartalet 2004.

Viking Telecom redovisar idag Àven ett resultat före skatt pÄ minus 13,0 miljoner kronor för första halvÄret (-30,5). Resultatet har pÄverkats positivt bland annat av den vinst pÄ 5,3 miljoner som uppkom genom försÀljningen av Microwaveverksamheten.

Jan-Åke Hedin har frĂ„n och med den första juli 2004 utsetts till vice VD med ansvar för marknads- och försĂ€ljningsorganisationen inom Viking Telekom.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2