Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 augusti 2004

Flex höjer priserna

Flextronics har höjt priserna pÄ mobiltelefoner som tillverkas Ät Sony Ericsson, och man rÀknar med att höja dem ytterligare. TillvÀxten Àr inte sÄ stark som mÄnga vill tro.
Flextronics redovisade förra mÄnaden en vinst pÄ drygt en halv miljard kronor, för april till och med juni i Är. I takt med att efterfrÄgan nu vÀnt och prognoserna över mobilförsÀljningen i vÀrlden höjts ska nu ska Flextronics ta igen vad som förlorats. Flextronics VD Michael Marks har tidigare uttryck att en bÀttre efterfrÄgan ger Flextronics möjlighet att förbÀttra sina priser. Priserna till Sony Ericsson har redan höjts och Michael Marks rÀknar med ytterligare höjningar. Sony Ericsson stÄr för ungefÀr en sjÀttedel av Flextronics försÀljning.

Michael Marks rÀknar med att efterfrÄgan och vinst fortsÀtter att öka, men han konstaterar ocksÄ att ekonomin inte Àr sÄ stark som mÄnga vill tro. Han hÀvdade dock att Flextronics inte mÀrkt nÄgot som tyder pÄ annat Àn att efterfrÄgan, dÀr dÄ telefoner Àr en tung del, fortsÀtter att öka.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 22:05 V11.10.12-2