Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 augusti 2004

Flex höjer priserna

Flextronics har höjt priserna på mobiltelefoner som tillverkas åt Sony Ericsson, och man räknar med att höja dem ytterligare. Tillväxten är inte så stark som många vill tro.
Flextronics redovisade förra månaden en vinst på drygt en halv miljard kronor, för april till och med juni i år. I takt med att efterfrågan nu vänt och prognoserna över mobilförsäljningen i världen höjts ska nu ska Flextronics ta igen vad som förlorats. Flextronics VD Michael Marks har tidigare uttryck att en bättre efterfrågan ger Flextronics möjlighet att förbättra sina priser. Priserna till Sony Ericsson har redan höjts och Michael Marks räknar med ytterligare höjningar. Sony Ericsson står för ungefär en sjättedel av Flextronics försäljning.

Michael Marks räknar med att efterfrågan och vinst fortsätter att öka, men han konstaterar också att ekonomin inte är så stark som många vill tro. Han hävdade dock att Flextronics inte märkt något som tyder på annat än att efterfrågan, där då telefoner är en tung del, fortsätter att öka.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1