Annons
Annons
Elektronikproduktion | 27 augusti 2004

HGL Ronneby blir Orbit One

Kontraktstillverkaren HGL i Ronneby byter namn. Från och med den första september heter företaget Orbit One AB.
– Namnbytet är ett naturligt steg i den offensiva satsning som nu sker inom Orbit One, berättar VD och delägare Christer Malm. För ett år sedan genomfördes en MBO (Management Buy Out) då VD Christer Malm och Ekonomichef Mats Johansson köpte ut företaget från de tidigare ägarna. Då lades även grunden till den framtida strategin för företaget, en strategi som bland annat inkluderar en helt ny fabrik i Ryssland.

– Med det nya namnet går vi nu in i en ny fas med offensiva satsningar inom både marknadsföring och tillverkning. Med vårt nya namn och vår nya grafiska profil kommer vi synas mycket framöver, bland annat genom uppstarten av en helt ny och mycket konkurrenskraftig fabrik i Ryssland, en fabrik som gör att vi kommer stå väl rustade att möta konkurrensen i framtiden, avslutar VD Christer Malm.

Orbit One är specialiserade på kretskort och förpackad elektronik för både låg- och högvolymsproduktion och fokuserar på den nordiska marknaden. Tillverkningsenheter finns i Ronneby och i Ryssland. Företaget är med sina 40 år i branschen en av de mest erfarna kontraktstillverkarna på den svenska marknaden. Kompetensen har byggts upp successivt sedan 1960-talet och företaget har tidigare tillhört företag som Ericsson, Nokia och ICL. Idag ägs företaget av VD Christer Malm och Ekonomichef Mats Johansson.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1