Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 01 september 2004

Flex tillverkar åt CNS

FN-organet IMO har beslutat att alla fartyg över 300 ton skall utrustas med en transponder som kontinuerligt sÀnder och tar emot data om identitet och position. Detta ger stora möjligheter till företaget CNS Systems i Linköping.
CNS Systems konstruerar automatiska identifieringsutrustningar med standarden STDMA baserade pÄ HÄkan Lans patent. Företaget har inte rÀknat med nÄgon egen produktion utan har i stÀllet anlitat Flextronics. - Vi var inte beredda att investera i egen produktion. SÄ vi tittade pÄ nÄgra alternativa kontraktstillverkare. KÀnslan att vi skulle bli den lilla kunden hos stora Flextronics fanns nog dÀr i början. Men just i VÀsterÄs jobbar Flextronics med mÄnga mindre kunder, och deras koncept tyckte vi var bra, förklarar Lars Lindvall. BÄda företagen hoppas, och tror, nu pÄ stora produktionsvolymer. - Vi rÀknar med att sÀlja tusentals - kanske tiotusentals - utrustningar per Är, sÀger marknadschefen Lars Lindvall till Elektroniktidningen.

Flextronics Àr glada för uppdraget och menar att CNS Àr en viktig kund. - Det Àr helt klart en av de större affÀrer vi tagit hem pÄ sistone, sÀger Glenn Svedberg, ansvarig för Flextronics elektronikproduktion i Sverige. - Att produktionen kan flyttas utomlands inom Flextronics organisation om volymerna gÄ upp rejÀlt var ocksÄ en viktig faktor för oss, sÀger Lindvall.

CNS har Àven utrustning för luftfarten och hoppas Àven att denna marknad skall lossna.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2