Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 02 september 2004

Vattenbrist stör PCB-leveranser

Taiwanesiska mönsterkortsföretag har problem att leverera.
Anledningen Àr den Tyfon som kostat minst 24 mÀnniskoliv i Taiwan. Det var Tyfonen Aere som drog med sig omfattande skyfall som i sin tur orsakade jordskred som begravde hela samhÀllet Tochang i norra Taiwan. Detta har lett till stor vattenbrist i omrÄdet vilket gjort att Vattenpriserna har stigit med omkring 60 gÄnger.

Det svÄrast drabbade omrÄdet verkar vara Taoyuan. Tyfonen fick omrÄdets samtliga fyra vattenreningsanlÀggningar att stÀngas. Taoyuan vÀntas dock ha nÄtt tillbaka till fulla vattentillgÄngar pÄ Onsdag nÀsta vecka.

Ett företag som drabbats Àr Compeq Manufacturing. Fabriken i Taoyuan var tvungen att stoppa produktionen och Tachu-fabriken har arbetat med reducerade volymer. Taiwans stÀndiga vattenproblem gör att ett antal taiwanesiska mönsterkortsföretag planerar att flytta tillverkningen till Kina. Kina har dock andra problem som t.ex. den instabila strömförsörjningen.

Ett annat taiwanesiskt mönsterkortsföretag Ya-Hsin har sedan tidigare meddelat sig fria frÄn produktionsstörningar orsakade av Tyfonen Aere.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1